Poziv za učešće u projektu Creative Space Serbia

Bez autora
Jun 06 2013

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), poziva zainteresovane proizvođače nameštaja da učestvuju u projektu Creative Space Serbia (CSS).Projekat postoji već četiri godine i nastao je iz potrebe da se Srbija promoviše kao zemlja sa potencijalom, kako u kreativnoj industriji, tako i u kompanijama koje su u stanju da realizuju i plasiraju savremeni dizajn.

Poziv za učešće u projektu Creative Space SerbiaAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), poziva zainteresovane proizvođače nameštaja da učestvuju u projektu Creative Space Serbia (CSS).

Projekat postoji već četiri godine i nastao je iz potrebe da se Srbija promoviše kao zemlja sa potencijalom, kako u kreativnoj industriji, tako i u kompanijama koje su u stanju da realizuju i plasiraju savremeni dizajn.

Cilj projekta je da srpski proizvođači nameštaja sarađuju sa domaćim dizajnerima i da se novonastali proizvod promoviše tokom Nedelje Dizajna u Milanu, kako bi kompanija nameštaja imala pristup kupcima i ostvarila prodaju.

Srpski dizajneri će kreirati proizvod u zavisnosti od proizvodnih mogućnosti kompanije i zadate teme.

Nedelja Dizajna u Milanu (Fuori Salone) je događaj koji se poslednjih 10 godina održava tokom trajanja sajma nameštaja u Milanu. izložbeni prostor SIEPA-e se nalazi u Zoni Tortona gde izlaže preko 200 izlagača, a izložbe poseti preko 100.000 posetilaca (dizajnera i kupaca, poslovnih ljudi koji se bave razvojem strategije kompanija i širenjem asortimana svojih proizvoda). Srbija će svoj potencijal predstaviti na prostoru ukupne površine cca 200 metara kvadratnih.

Najveći deo troškova snosi SIEPA (zakup prostora, promocija u inostranstvu i Srbiji, izgradnja i dizajn štanda, dizajn i izrada promotivnih brošura i materijala, transport eksponata), dok su troškovi kompanija izrada prototipa i putni troškovi predstavnika (prevoz, dnevnice, smeštaj).

Zbog velikog interesovanja i ograničenog prostora, neophodna je selekcija najkonkurentnijih preduzeća kako bi se obezbedio što uspešniji nastup. Preduzeća koja se prijavljuju za učešće, treba da ispune sledeće uslove:
- da su pozitivno poslovali u poslednje dve godine;
- da su izmirili poreze i doprinose u skladu sa propisima Republike Srbije;
- da imaju proizvodne mogućnosti za realizaciju serijske proizvodnje;
- da su u pitanju konkurentski sposobna preduzeća;
- da predstavnici na sajmu imaju aktivno znanje engleskog jezika, a poželjno je i znanje italijanskog jezika;
- da se obavežu da će nakon završetka sajma izvestiti organizatore o ostvarenim rezultatima.

Rok za slanje popunjene prijave je ponedeljak 08.07.2013. godine.

Prijave se mogu poslati putem elektronske pošte na adresu nevena.jovanovic@siepa.gov.rs ili faksom na 011/3398-814.

Za sva dodatna obaveštenja obratite se Neveni Jovanović na telefon: 011/3398-510.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik